Cafaggio Villa Cafaggio Chianti Classico 2020

249.00 kr.

Cafaggio Villa Cafaggio Chianti Classico 2020

category label Eko
Point
93
Wine Spectator

Cafaggio Villa Cafaggio Chianti Classico 2020

Vår utvärdering

Villa Cafaggio Chianti Classico är en ultraklassisk Chianti tillverkad av 100% Sangiovese från hjärtat av Chianti Classico i staden Panzano.

Om produkten

Villa Cafaggio Chianti Classico är en ultraklassisk Chianti tillverkad av 100% Sangiovese från hjärtat av Chianti Classico i staden Panzano. Efter en noggrann och sträng urvalsprocess av druvorna genomgår de en försiktig vinifiering för att bevara så mycket Sangiovese-karaktär som möjligt, och vinet lagras i 12 månader på fat. Villa Cafaggio Chianti Classico har typiska drag av Sangiovese med en lätt örtig karaktär, fina korniga nästan dammiga tanniner samt massor av mogen röd frukt, söta kryddor och den uppfriskande syran som vi alla älskar hos Sangiovese, vilket alltid gör att man längtar efter en till klunk och som dessutom gör vinet till en av de bästa och mest mångsidiga matvinerna.

Serving tips

Ljust kött
Pasta & Pizza

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.