Borgo Scopeto, Chianti Classico Riserva 2018

199.00 kr.

Borgo Scopeto, Chianti Classico Riserva 2018

Borgo Scopeto, Chianti Classico Riserva 2018

Om produkten

Borgo Scopetos Chianti Classico har använt Sangiovese från slottets vingårdar i Vagliagli och Castelnuovo Berardenga, som ligger ganska högt i området (360-450 m.h.). De flesta paket domineras av en kalk och sandig undergrund, vilket förklarar vinets känsliga toner i fin harmoni med en annars köttig och kryddig stil. Efter ca. tio dagar av alkoholhaltig jäsning följt av en klassisk malolaktisk jäsning, vinet mognar på min. 24 månader, varav 12 månader på ekfat på 30 hl. från Slavonia. Därefter lagras vinet i ytterligare 3 månader innan det skickas.

Chianti Classico Riserva är mycket intensiv i färg och fet på glaset. Duften är mycket känslig till en början, men utvecklas snabbt med syresättning i glaset och får mer komplexa toner av körsbär, plommon och björnbär samt spännande nyanser av mocka, bitter choklad, lakrits, muskot och vanilj. Smaken är mycket full och kryddig med en velourliknande karaktär, som lindar tanninen otroligt bra. Det slutar med stor harmoni och elegans och avslöjar en stor potential för att spara. Den har både tannin och frukt tillräckligt för minst 10-12 års mognad.

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.