Bibbiano, Chianti Gran Selezione, Vigna Capannino 2019

449.00 kr.

Bibbiano, Chianti Gran Selezione, Vigna Capannino 2019

category label Eko

Bibbiano, Chianti Gran Selezione, Vigna Capannino 2019

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött

Vår utvärdering

Single Mark Wine Vigna del Capannino var tidigare en riserva, men är nu uppgraderas till den nya Chianti Classici Gran Selezione - den senaste poop på Chianti Classico Riserva. Capannino från Bibbiano är gjord av Sangiovese Grosso från gamla vinstockar. Lagras i franska fat av slavonska Botti under 24 månader.

Om produkten

Celtic markera vinet Vigna del Capannino var tidigare en riserva, men är nu uppgraderas till den nya Chianti Classici Gran Selezione - den senaste poop på Chianti Classico Riserva. Capannino från Bibbiano är gjord av Sangiovese Grosso från gamla vinstockar. Lagras i franska fat av slavonska Botti under 24 månader.

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.