Badia a Coltibuono, Toscana Rosso Montebello 2015

599.00 kr.

Badia a Coltibuono, Toscana Rosso Montebello 2015

category label Eko

Badia a Coltibuono, Toscana Rosso Montebello 2015

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött

Om produkten

Toscana Rosse Montebello är ett vin med doft av läder, välhängt kött, mogna jordgubbar, svartpeppar, rostad lera och en touch av apelsin. Enkelhet en väldigt nyansrik doft - en sann "bukett" som efter några minuter i glaset också ger fina nyanser av mocka, kakao och Karl Johan svamp. Fantastisk konsistens i munnen, djärv konsistens med finkorniga och tydligt flaskmogna tanniner insvept i röd, saftig frukt och underliggande vibrerande syra. Inte tung. Hedonistisk. Ett graciöst muskelpaket i kontrollerad linjedans.

Trots att vinstockarna står på några av de bästa backarna i Chianti Classico, måste den på grund av den speciella druvsammansättningen nöja sig med att säljas som en Toscana IGP. En underbar ny tolkning av termen Supertoscaner och ett vin som visar att det kan ha varit ett enormt misstag att riva upp de gamla traditionella vinstockarna och ersätta dem med franska på 1970- och 80-talet.

Servera med rymliga glas för de bästa styckningarna av fläsk och kalvkött (även som lever) på grillen. Även bra för sommarbock i sällskap med sauterade kantareller.

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.