Antoine Sunier, Regnie 'Montmerond' 2022

349.00 kr.

Antoine Sunier, Regnie 'Montmerond' 2022

category label Eko

Antoine Sunier, Regnie 'Montmerond' 2022

Kropp Medium
Aciditet Medium
Sötma Tør

Aroma

Rød frugt
Blomstret
Fad

Aroma

Rød frugt
Blomstret
Fad

Facts

Tannin:
Lav
Sötma:
Tør
Aciditet:
Medium
Kropp:
Medium
Smakprofil:
Land:
Frankrike
Område:
Distrikt:
Régnié
Årgång:
2022
Odling:
Ekologisk
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
12,50
Korkvariant:
Kork
Serveringstemperatur:
15-17°C
Passar till:
Fjäderfä på grillen
Viltfågel

Serving tips

Fjäderfä
Fjäderfä på grillen
Ljust kött
Mörkt kött
Viltfågel

Om produkten

Montmerond är en liten bit vingård i Regnie, som Antoine Sunier har valt att göra ett enda vingårdsvin av 2018. De 60 år gamla, ekologiskt odlade vinstockarna står i stenig granit- och kvartsjord och levererar koncentrerat och komplext rött vin som verkligen lyfter fram vad moderna, framåtblickande vinmakare kan åstadkomma i Beaujolais idag.

Régnié Montmerond är ett strukturerat och saftigt vin med röd frukt och mineralitet i förgrunden. Det är ett levande vin som är tätt och elegant på samma gång. Doften kännetecknas av körsbär och hallon med lite örter och lavendel. I munnen är den fräsch, saftig och välstrukturerad med lite fyllig frukt som kan balansera gamayens syra. 90% av vinet lagras på begagnade Bourgogne-fat och resten i cementtankar. Vinet buteljeras efter 8 månader på fat, med minimal användning av svavel och utan klarning eller filtrering. Servera vid 14°C i stora rödvinsglas. De eleganta Regnie-vinerna är perfekta för känsliga fågelvilt eller lätta franska lunchrätter.

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.