Bernollin, Vigne de 1928, Montagny 1. Cru 2012

1,495.00 kr.

Bernollin, Vigne de 1928, Montagny 1. Cru 2012

Bernollin, Vigne de 1928, Montagny 1. Cru 2012

Vår utvärdering

Projekt "Vignes de 1928" var att välja den eller de bästa rätterna från "Vieilles Vignes" paket "Les Chaniots" och flaska detta vin separat som en unik cuvee

Om produkten

Vi tillbaka sedan 2010 arbetat med ett "hemligt projekt" - och arbetsnamnet är från tanken början var: "Vignes de 1928" - som "Vingården 1928". Ur kvalitetssynpunkt, har vi på Domaine Bernollin förmånen att våra vingårdar totalt övervägande mycket gamla. Gamla vinstockar med bra läge ger oss en låg avkastning - men en mycket koncentrerad och dyrbara juice. Montagny 1er Cru fältet "Les Chaniots" består av tre paket: - "La Cabanne" - mycket gamla vinstockar. Vi vet inte ålder, men antar att de är mellan 70 och 90 år gamla. Särskilt den övre delen av Cabanne är gammal. - Jeune Vignes - ett paket av vinstockar som är cirka 30-35 år. - "Vieilles Vignes" - skifte av vinstockar planterade 1928. Under skörden, har vi alltid skördas och beretts de tre separata kurvor för att förstå och optimera uttrycket för varje skifte optimalt före assemblage (blandning av de 3 cuvéer före buteljering). Under årens lopp har vi funnit att "vinrankorna Vieilles Vignes-1928" fram en unik vin med en nästan "gudomlig" koncentration, mineralitet och finess, som är särskilt skadliga jäsning stöddes av och lagring på nya ekfat. Projekt "Vignes de 1928" var att välja den eller de bästa rätterna från "Vieilles Vignes" paket "Les Chaniots" och flaska detta vin separat som en unik cuvee. Före skörden 2010 vi valt i samarbete med vår Coopers några särskilt goda ekfat av 228 liter "Speical blanc" hushållsporslin (lång Toering med enkel och långsamt brinnande). Under lagring, smakade vi kontinuerligt rätter och över lagringsperioden identifierat fat, vilket kan stå för detta speciella cuvée.

Serving tips

Fet fisk
Fjäderfä

Anbefalinger

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).