Vollereaux, Champagne Rosé de Saignée Brut

449.00 kr.

Vollereaux, Champagne Rosé de Saignée Brut

Vollereaux, Champagne Rosé de Saignée Brut

Vår utvärdering

Denna magnifika roséchampagne är gjord på noggrant utvalda Pinot Noir-druvor, vilket ger den en komplex och djup karaktär. Den känsliga rosa färgen är iögonfallande och inbjuder dig att njuta av den.

Om produkten

Vollereaux Champagne Rosé de Saignée Brut är en förföriskt vacker champagne som uttrycker kompetensen och engagemanget hos familjen Vollereaux. Denna roséchampagne är skapad med en speciell metod som kallas "saignée", vilket innebär en kort jäsningstid med druvskalen för att uppnå den vackra rosa färgen och intensiteten i smaken.

Vid första doften erbjuder denna champagne förföriska aromer av röda bär som jordgubbar och hallon, tillsammans med subtila blommiga toner. Smaken är fyllig och välbalanserad med en imponerande fruktig karaktär som inkluderar mogna röda frukter och en subtil kryddig underton. Den fina och ihållande moussen ger en lyxig munkänsla och framhäver vinets komplexitet.

Vollereaux Champagne Rosé de Saignée Brut är den perfekta champagnen för att fira speciella ögonblick och skapa minnesvärda upplevelser. Den är idealisk som aperitif eller till delikata rätter som lax eller skaldjur.

Ta en sensorisk resa med Vollereaux Champagne Rosé de Saignée Brut och låt dess förtrollande smakprofil och eleganta utseende skapa oförglömliga minnen.

Serving tips

Aperitif
Fet fisk
Ljus fisk
Mys- & Balkongvin
Skaldjur

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.