Vinpaket - Rosé Smakpaket

649.00 kr
Ord. pris 847.00 kr
Leverans 4-5 dagar
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Omdömen

4.3
3 anmeldelser
1
2
0
0
0
Bra blandning och goda viner
Lena S.
2021-01-07

Om produkten

Jakten på det bästa rosévinet kan verka överväldigande. Likaså vilken mat man ska kombinera det med. Rosévin finns i otaliga varianter och stilar som sträcker sig från det lätta, ljusa och fräscha från Provence till det fruktiga och fylliga från Spanien. Ljusrosa till nästan rött, stilla eller mousserande.

Fler alternativ ger också fler möjligheter att utforska rosévinets mångfald och hitta sin egen favorit. Våra vinexperter har tagit fram sex olika rosévin som visar rosévinets olika ansikten. Allt från söta till torra viner, där både sötma, syra, fruktighet och färg varierar. Servera gärna ditt rosévin i 6-8 grader. Då rosévinet vanligtvis dricks under sommaren får vinet snabbare en högre temperatur i glaset. Servera därför vinet hellre lite för kallt än för varmt. 

Paketet innehåller:

Domaine Saint Jean Luberon Rosé. En rosé i klassisk provencalsk stil på syrah, grenache och vermentino, som odlas i kalkrik jord vilket ger vinet finess och djup. Passar utmärkt till grillad tonfisk som serveras med chilimajo och en enkel sallad. 

Les Lys Rose du Gard. Sydfransk törstsläckare. Passar till lättare rätter med vårens grönsaker, sommarsallader eller skaldjur. Gjord på Grenache, Cinsault och Carignan.

LucaBosio Blush Rose från Piemonte i Italien. Gjord på druvorna Brachetto och Moscato Bianco. Lätt bubblig, söt rosé som passar utmärkt till efterrätter med bär med sötma och syra. 

De Terra Luberon Rosé. Klassisk provencerosé som är gjord på en symfoni av druvor. Spelar på alla tangenter när det kommer till charm och saftighet. Den ljusa färgen reflekterar de ljusa och eleganta tonerna av hallon, jordgubbar och fruktgodis insvept i friskhet som bara provencerosé kan leverera. 

Sylva Plana Faugeres Le Rosé. Klassisk rosé i den ljusa sydfranska roséstilen med en delikat blåviolett nyans. En sann pärla som kan avnjutas till lättare rätter. Gjord på druvorna Grenache, Syrah, Mourvèdre och Carignan.

De Terra Mediterranée Rosé. Provencerosé på en blandning mellan grenache och syrah. Välbalanserad rosé i både syra och alkohol, vilket gör den lättdrucken och saftig.