Cave de Tain, Deshaltère Rosé

139.00 kr.

Cave de Tain, Deshaltère Rosé

Cave de Tain, Deshaltère Rosé

Kropp Let
Aciditet Lav
Sötma Sød

Aroma

Tropisk frugt
Rød frugt

Vår utvärdering

Förälska dig i detta glädjefyllda rosévin, som sprider leenden både vid syn och smak! Cave de Tains Deshaltere Rosé visar en delikat och subtil rosa nyans. Den inbjudande doften av jordgubbar retar sinnena, medan smaken förför med en fyllig kombination av citrusfrukter och en behaglig sötma. Detta rosévin är den perfekta följeslagaren till allt från snacks till lättare rätter och uppfriskande desserter.

Om produkten

Fransmännen förstår sig på det goda i livet. Det gäller både mat och vin och Cave de Tain har skapat en rosé som är en ren njutning. Frisk, fruktig och lite söt. När solen skiner och sommarvädret påminner om södra Frankrike, då är det Déshalteré-vinet du bör kyla. Med en mild doft av jordgubbar, en fyllig smak med inslag av citrus och en liten sötma, är det det perfekta vinet för en eftermiddag i solen med något gott i glaset. Syrah-druvorna macererar kort tid med musten, vilket ger en vacker ljusröd färg. Jäsningen stannar vid cirka 11% alkohol, vilket lämnar lite restsocker som ger en lätt fruktig sötma till vinet. Servera det vid 10-12°C i vittvinsglas. Drick det som aperitif eller på terrassen med goda vänner!

Aroma

Tropisk frugt
Rød frugt

Facts

Tannin:
Lav
Sötma:
Sød
Aciditet:
Lav
Kropp:
Let
Smakprofil:
Område:
Årgång:
2020
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
11,00
Korkvariant:
Kork
Druvor:
Syrah 100%
Passar till:
Friska desserter

Serving tips

Aperitif
Friska desserter
Mild ost

Anbefalinger

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden Hela världen.
Druvor & typer Gewurztraminer, Riesling och Muscat.