Stepp, Pinot Noir Tradition 2022

179.00 kr.

Stepp, Pinot Noir Tradition 2022

Stepp, Pinot Noir Tradition 2022

Kropp Let
Aciditet Høj
Sötma Tør

Aroma

Röd frukt
Andra kryddor

Vår utvärdering

Stepps Pinot Noir Tradition är ett riktigt välgjort exempel på en traditionell och saftig Pfalz-rödvin. Här kombineras mogna druvor med skickligt vinmakeri - och resultatet är ett glas rödvin som är lättsamt men välgjort och till ett bra pris.

Om produkten

Vinens doft domineras av små skogshallon, mogna hallon och lite ljusa körsbär, tillsammans med druvans omisskännliga doft av skogsbotten. Smaken är saftig och frisk, där fruktsyran är stjärnan, men det finns också koncentration och smak i överflöd - det är en välbalanserad vin där det inte finns för mycket fat eller annat som stör - det är den klara och rena Pinot Noir. Vinet lagras på en blandning av 4-5 års 228-liters fat, gamla stora 'fässer' och ståltank för att bevara fräschheten och elegansen, och druvorna kommer från en blandning av Stepps marker - både egna och hyrda i Freinsheim och Herxheim am Berg. Det varma Pfalz-klimatet märks tydligt, det är druvor med perfekt mognad som gör vinet till en njutning att dricka.

Aroma

Röd frukt
Andra kryddor

Facts

Lagring:
1-4
Tannin:
Lav
Sötma:
Tør
Kropp:
Let
Aciditet:
Høj
Smakprofil:
Område:
Årgång:
2022
Storlek:
750 ml
Odling:
Konventionell
Alkohol %:
13,00
Korkvariant:
Skruvlock
Serveringstemperatur:
12-15°C

Serving tips

Fet fisk
Fjäderfä
Ljust kött
Viltfågel

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.