Stepp, Gewurztraminer 2022

179.00 kr.

Stepp, Gewurztraminer 2022

Stepp, Gewurztraminer 2022

Kropp Medium
Aciditet Medium
Sötma Tør

Aroma

Grøn frugt
Sten frugt
Tropisk frugt
Parfumeret
Andre krydderier

Vår utvärdering

Den kryddiga och fylliga Gewürtztraminer är i Gerd Stepps händer en trevlig upplevelse. Aromatisk doft av både lite krydda och mogen galamelon och persika.

Om produkten

Den kryddiga och fylliga Gewürtztraminer är i Gerd Stepps händer en trevlig upplevelse. Aromatisk doft av både lite krydda och mogen galamelon och persika. De mogna frukterna fyller också munnen, där du också känner lite litchi. Vinet har en fyllig och krämig karaktär, som förvandlas till en lite djärv finish med en liten smak av grapefrukt i bakgrunden. Vacker syra som matchar vinets fyllighet.

Aroma

Grøn frugt
Sten frugt
Tropisk frugt
Parfumeret
Andre krydderier

Facts

Sötma:
Tør
Aciditet:
Medium
Kropp:
Medium
Smakprofil:
Område:
Årgång:
2022
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
12,50
Korkvariant:
Skruvlock
Serveringstemperatur:
8-10°C
Passar till:

Serving tips

Ljus fisk
Fjäderfä
Skaldjur

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden Hela världen.
Druvor & typer Gewurztraminer, Riesling och Muscat.