Stag's Leap Wine Cellars, Hands of Time Chardonnay 2020

349.00 kr.

Stag's Leap Wine Cellars, Hands of Time Chardonnay 2020

Stag's Leap Wine Cellars, Hands of Time Chardonnay 2020

Vår utvärdering

Vinet jäses delvis i fat av rostfritt stål och delvis i ekfat. 40% har genomgått malolaktisk jäsning inom en 8 ½ månads lagring "sur lies" på ekfat, av vilka 8% nya fat. Chardonnay med smickrande aromer av meloner, aprikoser och mandariner med inslag av vanilj. Smaken verkar mjuk med rika spår av äpplen och citrusfrukter, som mynnar i en lång, kvardröjande eftersmak. Rekommenderas för: grillad bläckfisk, tunga meuniere eller färsk pasta i citron sås med färska bönor och pancetta.

Om produkten

Hands of Time: du promenera längs vandringsleden runt byggnaderna på Stag s Leap vinkällare, passerar en unik vägg är dekorerad med många kalkstensskivor, var och en med ett avtryck av en hand. Dessa bilder är en samling av handavtryck som som en tidslinje firar de många vinodlare som bokstavligen har satt sin prägel och bidragit till Vinhuset anor starten 1970. Vinet är jäst delvis i fat av rostfritt stål och delvis i ekfat. 40% har genomgått malolaktisk jäsning inom en 8 ½ månads lagring "sur lies" på ekfat, av vilka 8% nya fat. Chardonnay med smickrande aromer av meloner, aprikoser och mandariner med inslag av vanilj. Smaken verkar mjuk med rika spår av äpplen och citrusfrukter, som mynnar i en lång, kvardröjande eftersmak. Rekommenderas för: grillad bläckfisk, tunga meuniere eller färsk pasta i citron sås med färska bönor och pancetta.

Serving tips

Fet fisk
Fjäderfä
Mild ost

Anbefalinger

Orange viner

Fet & fyllig
Viner med en mjuk och krämig munkänsla och överdådig stil där syran är låg och friskheten sekundär. Fet, krämig, vulgär, tropisk och mogen i stilen. Servera vinerna med fisk- och fjäderfärätter med grädde/smörbaserade såser. Orange viner kommer vanligtvis från vinområden med mycket sol och värme.
Aromer Ananas, mango, banan, persikor, mandariner, gula äpplen, citroner, majs, vanilj, kokos, smör och yoghurt.
Vinområden Kalifornien, Australien, Syditalien och Spanien.
Druvor & typer Chardonnay, malvasia och viognier.