Quinta das Carvalhas, Vintage Port 2013

649.00 kr.

Quinta das Carvalhas, Vintage Port 2013

Quinta das Carvalhas, Vintage Port 2013

Kropp Fyldig
Aciditet Medium
Sötma Sød

Aroma

Mørk frugt
Tørret/kogt frugt
Søde krydderier
Fad

Aroma

Mørk frugt
Tørret/kogt frugt
Søde krydderier
Fad

Facts

Lagring:
5;50
Tannin:
Medium
Sötma:
Sød
Aciditet:
Medium
Kropp:
Fyldig
Smakprofil:
Område:
Douro
Årgång:
2013
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
20,00
Korkvariant:
Kork
Portvinstyper:
Vintage portvin

Serving tips

Söta desserter
Mörkt kött
Kraftig ost
Mild ost

Vår utvärdering

Detta är ett vin som har en utmärkt framtid. Portvinet har massor av läckra saftiga svarta frukter i smaken och kan verkligen drickas nu. Vinet kommer dock att utvecklas fantastiskt och om du har tålamod väntar du många år på att öppna det.

Om produkten

Detta är ett vin som har en utmärkt framtid. Portvinet har massor av läckra saftiga svarta frukter i smaken och kan verkligen drickas nu. Vinet kommer dock att utvecklas fantastiskt och om du har tålamod väntar du många år på att öppna det. Vintage-portvin är den mest prestigefyllda typen portvin som bara tillverkas under de allra bästa åren. Det spenderar bara ca. 2 år på kranen, varefter den utvecklas i många år i flaska, och den är endast drickbar vid relativt sen ålder. Det anses av många vara "kungen" av portvin. Quinta das Carvalhas Vintage-portviner kan avnjutas medan de fortfarande är unga, men kommer säkert bara att bli bättre med åldern.

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.