Quinta das Carvalhas, Vintage Port 2013

649.00 kr.
Bliv medlem
Earn 5% on all purchases

Quinta das Carvalhas, Vintage Port 2013

Quinta das Carvalhas, Vintage Port 2013

Kropp Fyldig
Aciditet Medium
Sötma Sød

Aroma

Mørk frugt
Tørret/kogt frugt
Søde krydderier
Fad

Aroma

Mørk frugt
Tørret/kogt frugt
Søde krydderier
Fad

Facts

Kropp:
Fyldig
Aciditet:
Medium
Årgång:
2013
Lagring:
5;50
Flaskstorlek:
750 ml
Korkvariant:
Kork
Alkohol %:
20,00
Område:
Douro
Land:
Portugal
Odling:
Konventionell
Portvinstyper:
Vintage portvin
Smakprofil:
Brun
Lilla
Sötma:
Sød
Tannin:
Medium

Serving tips

Söta desserter
Mörkt kött
Kraftig ost
Mild ost

Vår utvärdering

Detta är ett vin som har en utmärkt framtid. Portvinet har massor av läckra saftiga svarta frukter i smaken och kan verkligen drickas nu. Vinet kommer dock att utvecklas fantastiskt och om du har tålamod väntar du många år på att öppna det.

Om produkten

Detta är ett vin som har en utmärkt framtid. Portvinet har massor av läckra saftiga svarta frukter i smaken och kan verkligen drickas nu. Vinet kommer dock att utvecklas fantastiskt och om du har tålamod väntar du många år på att öppna det. Vintage-portvin är den mest prestigefyllda typen portvin som bara tillverkas under de allra bästa åren. Det spenderar bara ca. 2 år på kranen, varefter den utvecklas i många år i flaska, och den är endast drickbar vid relativt sen ålder. Det anses av många vara "kungen" av portvin. Quinta das Carvalhas Vintage-portviner kan avnjutas medan de fortfarande är unga, men kommer säkert bara att bli bättre med åldern.

Andra populära produkter

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer: Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.