Quartz Reef, Pinot Noir Bendigo Estate 2020

479.00 kr.

Quartz Reef, Pinot Noir Bendigo Estate 2020

Point
94
James Suckling

Quartz Reef, Pinot Noir Bendigo Estate 2020

Om produkten

För vinmakaren Rudi Bauer handlar vinproduktion om att upprätthålla och optimera balansen i vingårdens eget ekosystem. Endast på det här sättet kan du skapa optimala tillväxtförhållanden för de 30 år gamla vinstockarna, och först då kan du börja prata om druvor och hur vinet tillverkas. Detta magnifika exemplar av Central Otago Pinot Noir jäses således i små jäsningstankar - rörs bara försiktigt för hand och lagras sedan i ett år på franska ekfat (50% nya).

I glaset står vinrött ljusrött och en matchande fin, lite söt doft (typisk för Central Otago) av mörka bär, lite mynta, färsk peppar, hallon och en touch av jord och svamp. På tungan har vinet en elegant fin struktur av bär, kryddor, upprätt syra och välintegrerade eknyanser, som avslutas med lite choklad och mjuka tanniner. Ett vackert vin med stor komplexitet och därför många möjligheter!

Njut av den med grillad lax, stekta rotfrukter, kyckling eller till och med rött kött med tillhörande svampsås.

Serving tips

Fisk på grillen
Fjäderfä
Ljust kött

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.