Poderi Melini, Chianti Superiore San Lorenzo 2022

169.00 kr.

Poderi Melini, Chianti Superiore San Lorenzo 2022

category label Nyhet

Poderi Melini, Chianti Superiore San Lorenzo 2022

Vår utvärdering

En trevlig Chianti, som Melini själv rekommenderar att njuta av som sällskap till toskanska specialiteter, och med det i åtanke låt oss äntligen tipsa om Bistecca alla fiorentina – eller lammlägg med rosmarinstekt potatis, då blir det toskanska välbefinnandet påtagligt.

Om produkten

Fälten för Poderi Melinis San Lorenzo cuvée ligger i kullarna med utsikt över Val d'Elsa, precis vid den historiska gränsen mellan Chianti och Chianti Classico. Här är jorden rik på en typ av jord som lokalt kallas "tufo senese". Det är en sandjord som är rik på mineraler från nedbrutna fossiler. Tillsammans med fältens placering 300 meter över havet ger det en terroir som lyfter fram friskhet och elegans i vinerna. Och Poderi Melini fångar det mästerligt.

Vinet har en vacker rubinröd färg och öppnar med en smickrande doft av röda, saftiga bär och vackra toner av viol och iris. Vinets fräschör ger vingar till den saftiga frukten och lämnar eftersmaken kvar, så att du kan njuta av toner av vilda bär som fulländar smakupplevelsen.

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Pasta & Pizza

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.