Moet & Chandon, Grand Vintage Rose 2015

999.00 kr.

Moet & Chandon, Grand Vintage Rose 2015

Moet & Chandon, Grand Vintage Rose 2015

Vår utvärdering

2009 var ett bra tillväxtår, som endast kortvarigt avbröts av en sommarstorm i juli. Det fina vädret gav perfekta förhållanden för skörden, där särskilt pinot noir strålade. Grand Vintage 2009 består av 59% pinot noir, 30% chardonnay och 11% pinot meunier, vilket resulterar i en symfoni av skogshallon, rabarber och körsbär som dansar med tonerna från de 7 års lagring på jästfällningen. Komplex, fräsch, livlig och intressant!

Om produkten

Grand Vintage 2009 Moët är ett riktigt fynd om man gillar roséchampagne och blev bedömd som den bästa roséchampagnen våren 2019, där den slog de tunga grabbarna i fältet, nämligen Dom Perignon och Krug, som också var med i blindprovningen. Grand Vintage är Moëts prestigecuvée, vars syfte är att visa det bästa Moët kan erbjuda, den unika årgången och utrymme för tolkning från år till år! 2009 var ett bra växtår, som bara kortvarigt avbröts av ett sommaroväder i juli. Det fina vädret gav perfekta förhållanden för skörden, där framför allt pinot noir strålade. Grand Vintage 2009 består av 59% pinot noir, 30% chardonnay och 11% pinot meunier, vilket ger ett resultat där en symfoni av skogshallon, rabarber och körsbär dansar med tonerna från de 7 års lagring på jästfällningen. Komplex, frisk, livlig och intressant!

Serving tips

Aperitif
Fjäderfä
Vegetariska rätter

Anbefalinger

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.