Moet Chandon, Grand Vintage 2015

999.00 kr.

Moet Chandon, Grand Vintage 2015

Moet Chandon, Grand Vintage 2015

Vår utvärdering

Grand Vintage 2008 är en i raden av enastående champagner från huset Moët & Chandon. Den är resultatet av ett överraskande svårt år, husets djupt rotade respekt för druvorna och ett absolut förtroende för den skicklighet Moët & Chandon har för tillverkning av champagne, vilket sträcker sig ända tillbaka till grundandet. Frisk, distinkt och kryddig är orden som övergripande beskriver denna årgångschampagne.

Om produkten

Grand Vintage 2008 är en i den långa raden av enastående champagner från huset Moët & Chandon. Den är resultatet av ett överraskande svårt år, husets djupt rotade respekt för druvorna och en absolut tillit till den skicklighet Moët & Chandon har för framställning av champagne, och som sträcker sig ända tillbaka till grundandet. Frisk, markerad och kryddig är orden som övergripande beskriver denna årgångschampagne.

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk
Skaldjur

Anbefalinger

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).