Merf - Chardonnay, Columbia Valley, 2018

199.00 kr.
Bliv medlem
Earn 5% on all purchases

Merf - Chardonnay, Columbia Valley, 2018

Merf - Chardonnay, Columbia Valley, 2018

Serving tips

Fet fisk
Fjäderfä
Vegetariska rätter
Skaldjur

Om produkten

Merf Chardonnay-druvorna plockas i den östra delen av Columbia Valley - främst Horse Heaven Hills. Vid ankomsten till vingården pressas de mogna druvorna lätt och musten tillsätts i jäststammar som är särskilt utvecklade för att främja fruktaromen hos det färdiga vinet. Jäsning sker i resp. rostfria tankar och ekfat, med en fördelning på 28/72. Vinet genomgår en partiell malolaktisk jäsning och lagras därefter i nio månader i en blandning av amerikanska och franska ekfat.

Merf Chardonnay är fyllig och balanserad. Den välkomnande doften erbjuder äpplen, päron och diskreta tropiska frukter. Dessa element upprepas i smaken, vilket också stöds av diskreta modeflickor. Ett mångsidigt och välsmakande vin som passar bra med grillad fisk och lätta kötträtter.

Andra populära produkter

Orange viner

Fet & fyllig
Viner med en mjuk och krämig munkänsla och överdådig stil där syran är låg och friskheten sekundär. Fet, krämig, vulgär, tropisk och mogen i stilen. Servera vinerna med fisk- och fjäderfärätter med grädde/smörbaserade såser. Orange viner kommer vanligtvis från vinområden med mycket sol och värme.
Aromer: Ananas, mango, banan, persikor, mandariner, gula äpplen, citroner, majs, vanilj, kokos, smör och yoghurt.
Vinområden: Kalifornien, Australien, Syditalien och Spanien.
Druvor & typer: Chardonnay, malvasia och viognier.