Manzanilla Pasada En Rama Pastora

199.00 kr.

Manzanilla Pasada En Rama Pastora

Manzanilla Pasada En Rama Pastora

Om produkten

Pastora Manzanilla En Rama är en torr och krispig sherry från hamnstaden Sanlucar de Barrameda i södra Spanien. Pastora är, så vitt känt, det äldsta varumärket manzanilla någonsin, och det första exemplet på manzanilla som säljs i flaskor. Fram till dess såldes vinet direkt från fatet till konsumenten, som antingen tog med sig sin egen behållare eller bara fick så många glas som han / hon kunde dricka. "A Rama" betyder att sherryen tappas utan tung filtrering, medan ordet "Pasada" hänvisar till äldre, fylligare manzanillor där blommans lager gradvis har börjat försvinna. Och Pastora är definitivt en av de äldre manzanillorna -
det beräknas att det är ungefär 9 år vid tappning!

** OBS 1/2 flaska **

Färg: Gyllene.

Doft: Så här ska manzanilla lukta! Intensiva dofter av oliver, havsvatten, gröna äpplen och smör.

Smaknoter: Mjuk och komplex smak som har läckra toner av hasselnötter, jäst, äpplen igen och en lång, salt finish.

Serveringsförslag: Njut av den kyld för alla typer av tapas och skinka, skaldjur, fisk och soppor med mycket vitlök och örter.

Serving tips

Fisk på grillen
Tapas

Anbefalinger

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden Hela världen.
Druvor & typer Gewurztraminer, Riesling och Muscat.