Louis Latour, Pouilly Vinzelles En Paradis 2021

349.00 kr.

Louis Latour, Pouilly Vinzelles En Paradis 2021

Louis Latour, Pouilly Vinzelles En Paradis 2021

Om produkten

Endast Chardonnay är tillåtet i Pouilly Vinzelles, som precis som sin granne Pouilly-Fuissé är känd för fylliga och djupa vita viner till attraktiva priser. För att bibehålla maximal friskhet jäses mustet för detta vin och lagras i ståltankar, med vilka syran verkar fräschare, vinet är bättre och fruktens egenskaper renare.

Resultatet är en blommig och elegant doft som kännetecknas av citrus, gula och gröna äpplen och färska örter. Smaken är klassisk södra Bourgogne med tropisk frukt, nyplockade hasselnötter och en mineral eftersmak med en rak och saftig syra som bevaras vackert tack vare produktionsmetoden.

Louis Latour Pouilly Vinzelles "A Paradise" är en trevlig och klassisk match för skaldjur, lätt kött, sniglar eller fasta ostar som comté eller gruyère. Vi rekommenderar servering vid 10-12 grader.

Serving tips

Fet fisk
Ljus fisk
Ljust kött
Skaldjur

Anbefalinger

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).