Louis Jadot, Gevrey-Chambertin 2021

899.00 kr.

Louis Jadot, Gevrey-Chambertin 2021

category label Nyhet

Louis Jadot, Gevrey-Chambertin 2021

Vår utvärdering

Djup i färgen, en mångfacetterad symfoni av bär och bukett helt av röd frukt, tannin, struktur och en lång, ihållande eftersmak.

Om produkten

Gevrey-Chambertin är den nordligaste av de större kommunerna i Côte de Nuits, med 26 1st Crus och 8 Grands Crus. Louis Jadots Gevrey-Chambertin-viner produceras av druvor från förlängningen av backarna med Grands Crus och 1st Crus. Dessa vingårdar varierar nog ganska mycket vad gäller kvalitet, och ofta kommer namnet på producenten att vara viktigare att hålla sig till än någon annanstans i Bourgogne. Louis Jadots viner håller självklart mycket hög kvalitet och druvorna är kvalitetssäkrade för varje årgång. Musten jäser i 3 - 4 veckor och åldras där i 12 - 15 månader. Jadots Gevrey-Chambertin representerar de typiska egenskaperna för kommunen: djup i färgen, en mångfacetterad symfoni av bär och bukett uteslutande av röd frukt, tannin, struktur och en lång, ihållande eftersmak.

Serving tips

Fjäderfä
Fjäderfä på grillen
Ljust kött
Mörkt kött
Vilt
Viltfågel

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.