Leclerc Briant Les Basses Prieres Øko 2014

1,799.00 kr.

Leclerc Briant Les Basses Prieres Øko 2014

category label Eko

Leclerc Briant Les Basses Prieres Øko 2014

Om produkten

Champagne Millésime Brut Les Basses Prières är gjord av 100% Pinot Noir, som kommer från en enda ekologiskt odlad vingård (0,20 hektar). I det första Cru-området i Hautvillers, omedelbart norr om Epernay. Namnet på fältet de tysta bönerna antas härstamma från det närliggande klostret, där bl.a. munken Dom Perignon hade sin promenad, och där de första champagnerna producerades. Produktionen av denna utsökta Cuvée uppgår endast till totalt 1845 flaskor (för 2014).

Les Basses Prières är en så kallad Blanc de Noirs Champagne, där de mogna Pinot Noir-druvorna pressas vid ankomsten i källaren innan huden ger sin röda färg till mustet, vilket därmed blir vitt. Vinet jäses sedan och mognar i trätunnor tills det tappas på flaska och genomgår sin andra jäsning i min. 36 månader. Dosen (tillsats av sockerlikör) är 2 g. Socker / liter.

Vinet har en fin, ljus gyllene färg med massor av små, ihållande bubblor. Leclerc-Briant har lyckats ge sin Pinot Noir-baserade Champagne en otrolig finess och friskhet i både arom och smak. I doften hittar du känsliga nyanser av körsbär, svarta vinbär och plommon först, men också diskreta, fruktiga, exotiska toner av honung och bakverk. I smaken hittar du också komplexa toner av vita persikor, lime, nektariner, kardemumma och vitpeppar. Sammantaget har vinet en bra balans mellan velour, fruktsötma, konsistens och skarphet. En utsökt ambassadör för ett av de bästa växande områdena i Champagne: Hautvillers. Serveras för de bästa gastronomiska skapelserna med skaldjur eller fisk, men även för skinka eller vitt kött.

Serving tips

Aperitif
Fet fisk
Ljus fisk
Ljust kött
Skaldjur

Anbefalinger

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).