Hubert Bouzereau Gruere et Filles, Corton Bressandes Grand Cru 2021

1,399.00 kr.
customer-list-add

Hubert Bouzereau Gruere et Filles, Corton Bressandes Grand Cru 2021

Hubert Bouzereau Gruere et Filles, Corton Bressandes Grand Cru 2021

Vår utvärdering

Hubert Bouzereau Gruere et Filles, Corton Bressandes Grand Cru - Ett förföriskt rött vin från Bourgogne som imponerar med sin djupa fruktighet och komplexitet. Den är den perfekta följeslagaren till fina gastronomiska rätter och kommer att lämna ett oförglömligt intryck med sin raffinerade karaktär och långvariga eftersmak.

Om produkten

Hubert Bouzereau Gruere et Filles, Corton Bressandes Grand Cru, är ett rött vin av exceptionell kvalitet och elegans som representerar det allra bästa inom vinproduktionen i Bourgogne. Detta vin kommer från det legendariska Corton-området i Côte de Beaune och kommer från de exklusiva Grand Cru Bressandes-fälten, kända för sin unika terroir och utmärkta odlingsförhållanden.

Vid första intrycket förtrollar detta vin med sin djupa rubinröda färg och en förförisk bukett av röda bär, körsbär och subtila kryddiga toner. Smakupplevelsen är ren njutning med en perfekt balans mellan fruktighet och komplexitet. Saftiga smaker av mogna hallon, vildjordgubbar och inslag av vanilj kombineras elegant med silkeslen tanniner och en uppfriskande syra som lämnar en lång och förförisk eftersmak.

Hubert Bouzereau Gruere et Filles, Corton Bressandes Grand Cru, är den idealiska följeslagaren för fina gastronomiska upplevelser. Detta vin bör serveras vid en temperatur mellan 16-18 grader Celsius och kommer att komplettera rätter som vilt, lamm, nötkött och mogna ostar med sin förföriska karaktär och komplexa smakprofil.

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött
Mörkt kött
Viltfågel

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.