Hervé Brisson Champagne Les Régales

899.00 kr.

Hervé Brisson Champagne Les Régales

category label Eko

Hervé Brisson Champagne Les Régales

Vår utvärdering

Sublim enkelmarkscuvée från Hervé Brisson, som är karaktärsfull, rik och elegant. Den klara, rena Chardonnay-stilen kommer till uttryck, och Hervé låter tydligt terroir och druvor tala - endast med lite hjälp från fatlagring av basvinet och en naturlig jäsprocess utan intervention.

Om produkten

Från en enda parcel, där jordmånen och exponeringen ger en liten kryddig karaktär till vinet. Precis som med resten av vinerna från Brisson är det ren Chardonnay som lagras i 10-12 månader på gamla fat och på ett helt traditionellt sätt utan filtrering eller klarning. Det ger ett vin med massor av aromatisk karaktär, där fokus tydligt ligger på druvorna och terroiren. Den 15 månaders andragärningen på flaskan sätter avtryck med rostat bröd och surdeg i doften, men utan att dominera. Här får de ekologiskt odlade druvorna lov att tala sitt eget språk och med stockar planterade år 1982 finns det mycket koncentration. Vinet gjordes för första gången år 2019 och är främst gjort med vin från ett enda år från en plats på 0,5 ha och buteljerat som Extra Brut med 1 g/l dosering.

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk
Ljust kött
Skaldjur

Anbefalinger

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).