Hervé Brisson Champagne Le Long du Chemin

899.00 kr.

Hervé Brisson Champagne Le Long du Chemin

category label Eko

Hervé Brisson Champagne Le Long du Chemin

Vår utvärdering

Denna underbara Blanc de Blancs från gamla vinstockar öppnar med vackra vågor av färska vita blommor, krämigt grönt äpple, citronolja, nyss skurna nötter, limeblad, knaprig päron och aprikosskal, tillsammans med inslag av krita, våt sten och kamomill.

Om produkten

Ultra crisp brut nature från Hervé Brisson med 3 g/l dosering. Den rena, råa Chardonnay med rötterna - planterad 1990 - djupt begravd i Vallée du Petit Morin framhävs av 10 månaders fatlagring och 15 månaders flasklagring på jästen innan degorgering. Resultatet är en strålande och elegant vin, som har en djup, kalkig koncentration som står helt ren och klar. Man känner lite noter från fatet och en nedtonad karaktär av rostat brioche - men det är den rena eleganta frukten som bär vinet. Druvorna kommer från en enda tomt på bara 0,25 hektar Ren årgång 2020, men är buteljerad som Non Vintage.

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk
Skaldjur

Anbefalinger

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).