Glover Family Wines, Zephyr Chardonnay 2016

299.00 kr.

Glover Family Wines, Zephyr Chardonnay 2016

Glover Family Wines, Zephyr Chardonnay 2016

Kropp Medium
Aciditet Medium
Sötma Tør

Aroma

Grön frukt
Citrusfrukt
Tropisk frukt
Söta kryddor
Fat

Vår utvärdering

Vildjäst Chardonnay från Marlborough. Krämig och samtidigt frisk med super härliga frukttoner i både doft och smak. Ben Glover har ett stadigt grepp om Chardonnay och denna version mäter sig med betydligt dyrare varianter. Om ni frågar oss, är denna Chardonnay extremt bra valuta för pengarna.

Om produkten

Krämig och samtidigt fräsch med super härliga frukttoner i både doft och smak. Om du gillar den fylliga smaken av exklusiv Chardonnay, men är klok nog att inte slänga bort onödiga pengar på vita viner bara för att de har ett känt namn - då kommer du säkerligen att bli helt förtjust i denna Zephyr Chardonnay, som kännetecknas av sin fina och fylliga smak av både fat och färska frukter, där både mogen päron, citrusskal och äpple dominerar. Drick den vid ca 14 °C i vanliga vita vinglas, till krämiga pastarätter med lax eller sallad med grillad kyckling och avokado. Vinmakare Ben Glover använder naturlig jäst och fatjäsning, och under den efterföljande fatlagringen på stora tunnor får vinet både en kryddig rökt ton från fatet och krämig textur från jästresterna - och stilistiskt ligger vi någonstans mellan krispig Chablis och krämig amerikansk Chardonnay - med ett tydligt fokus på fräschhet och intensitet.

Aroma

Grön frukt
Citrusfrukt
Tropisk frukt
Söta kryddor
Fat

Facts

Lagring:
1;5
Sötma:
Tør
Aciditet:
Medium
Kropp:
Medium
Smakprofil:
Årgång:
2019
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
13,00
Korkvariant:
Skruvlock
Serveringstemperatur:
10-12°C

Serving tips

Fet fisk
Fjäderfä
Mild ost

Anbefalinger

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).

Orange viner

Fet & fyllig
Viner med en mjuk och krämig munkänsla och överdådig stil där syran är låg och friskheten sekundär. Fet, krämig, vulgär, tropisk och mogen i stilen. Servera vinerna med fisk- och fjäderfärätter med grädde/smörbaserade såser. Orange viner kommer vanligtvis från vinområden med mycket sol och värme.
Aromer Ananas, mango, banan, persikor, mandariner, gula äpplen, citroner, majs, vanilj, kokos, smör och yoghurt.
Vinområden Kalifornien, Australien, Syditalien och Spanien.
Druvor & typer Chardonnay, malvasia och viognier.