Glover Family Wines, Mr. Glover Pinot Noir 2015

349.00 kr.

Glover Family Wines, Mr. Glover Pinot Noir 2015

Glover Family Wines, Mr. Glover Pinot Noir 2015

Kropp Medium
Aciditet Høj
Sötma Tør

Aroma

Röd frukt
Mörk frukt
Andra kryddor
Fat

Vår utvärdering

Under många år var Nya Zeeland känt för högkvalitativa Sauvignon Blanc och Chardonnay. Senare har Pinot Noir blivit populärt och erkänt. Ben Glover har bland annat producerat några Pinot Noir som jämförs med världens bästa. Som något nytt på "Glover Family Wines" finns serien: "Mr. Glover" - grädden av Ben's vinproduktion och blandningar. Denna Pinot är enastående. Färgen är ljus, men doften intens och otroligt attraktiv. Smaken är fyllig och nyanserad, som bara de allra bästa Pinot Noir kan visa upp. Det är ett vin med WOW-faktor.

Om produkten

Denna pinot är fantastisk. Färgen är ljus, men doften är intensiv och otroligt attraktiv. Smaken är fyllig och nyanserad, precis som endast de allra bästa pinot noir kan vara - och har den speciella karaktären från Nya Zeelands bästa Pinot-områden i Central Otago. Druvorna kommer från en enda vingård högt uppe i bergen i Central Otago och vinet är tillverkat på ett klassiskt burgundiskt sätt med lagring på små fat.

Aroma

Röd frukt
Mörk frukt
Andra kryddor
Fat

Facts

Lagring:
4;6
Tannin:
Lav
Sötma:
Tør
Kropp:
Medium
Aciditet:
Høj
Smakprofil:
Årgång:
2021
Storlek:
750 ml
Odling:
Hållbar
Alkohol %:
13,50
Korkvariant:
Skruvlock
Serveringstemperatur:
15-17°C

Serving tips

Fjäderfä
Mörkt kött
Kraftig ost

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.