Fratelli Revello, Dolcetto d'Alba 2021

169.00 kr.

Fratelli Revello, Dolcetto d'Alba 2021

Fratelli Revello, Dolcetto d'Alba 2021

Om produkten

Revellos Dolcetto d’Alba är ett konsekvent framgångsrikt violetta, körsbärs- och druvduftande la Morra-typiska vin på denna lokala favorit för många av de inledande rätter i Langhe-köket. Namnet Dolcetto betyder det lilla söta, kanske för att druvorna på grund av en låg till måttlig syrahalt smakar uttalande söt, men en annan förklaring är att namnet faktiskt härrör från ett lokalt ord för kulle, doserat och på dialekt är druvan också känd. Bland annat, som Dosset. Den traditionella vinifieringen ger emellertid alltid torra, helst djupfärgade, mycket fruktiga och nästan mögliga viner, med mycket mer tannin än till exempel Barbera. Det är önskvärt att uppvisa den primära fruktigheten, bevara så mycket friskhet som möjligt och moderera tanninerna. Revello erbjuder en utsökt, balanserad och elegant fruktig version med en fängslande karaktär.

Serving tips

Pasta & Pizza
Risotto
Tapas

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.