Domaine René Bouvier, Marsannay Champ Salomon 2013

549.00 kr.
Bliv medlem
Earn 5% on all purchases

Domaine René Bouvier, Marsannay Champ Salomon 2013

Domaine René Bouvier, Marsannay Champ Salomon 2013

Kropp Medium
Aciditet Høj
Sötma Tør

Aroma

Rød frugt
Andre krydderier
Fad

Aroma

Rød frugt
Andre krydderier
Fad

Facts

Kropp:
Medium
Aciditet:
Høj
Årgång:
2020
Flaskstorlek:
750 ml
Korkvariant:
Kork
Alkohol %:
13,00
Område:
Distrikt:
Côte de Nuits
Land:
Frankrike
Serveringstemperatur:
15-17°C
Odling:
Konventionell
Smakprofil:
Rød
Sötma:
Tør
Tannin:
Lav

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött
Mörkt kött
Mild ost

Vår utvärdering

Bernard Bouvier, søn af René har gjort meget ud af at definere Marsannay, Fixin og Gevrey Chambertins mosaik af terroirs. I særdeleshed i de mindre kendte kommuner. Denne cuvée ”Champs –Salomon” besidder noter af hindbær og kirsebær samt en let røget karakter i duften. Smagen er fyldig og harmonisk med struktureret tanniner og en vedholdende finish baseret på krydderier. Det er en smuk Marsannay med en særlig kompleksitet, der viser Pinot Noir druens mest fornemme karakter.

Om produkten

Bernard Bouvier, son till René, har gjort mycket för att definiera mosaiken av terroirs av Marsannay, Fixin och Gevrey Chambertin. Särskilt i de mindre kända kommunerna. Denna cuvée "Champs-Salomon" har anteckningar av hallon och körsbär samt en lite rökig karaktär i doften. Smaken är fyllig och harmonisk med strukturerade tanniner och en ihållande finish baserad på kryddor. Det är en vacker Marsannay med en speciell komplexitet som visar Pinot Noir-druvans mest framstående karaktär.

Andra populära produkter

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.