Domaine Raoul Gautherin, Chablis 1. Cru Montmains 2022

549.00 kr.

Domaine Raoul Gautherin, Chablis 1. Cru Montmains 2022

Domaine Raoul Gautherin, Chablis 1. Cru Montmains 2022

Kropp Medium
Aciditet Høj
Sötma Tør

Aroma

Grøn frugt
Citrus frugt
Urtet
Fad

Om produkten

Chablis Montmains är en av Gautherin-familiens tre första cru-viner. Montmains är en samling av tre mindre åkrar i sluttningarna söder om Chablis stad, som är bland de äldsta 1: a cru plantagerna i området, där vinstocken är mellan 45 och 65 år. Vinet har en blommig arom med en lätt flintkaraktär och lite citron. I munnen är vinet koncentrerat och välstrukturerat - fylligt och med tydliga nyanser av citrusfrukter - med en balanserad syra, vilket är klassiskt för Chablis. Tillsammans producerar det ett vin som är mycket lämpligt för mat, särskilt skaldjur.


Vinet jäser och lagras i en ståltank och inga träfat används, men vinet ligger med fällningen från jäsning som ger vinet extra fyllighet. 2015 är väl utvecklat idag, men kommer inte att skadas genom att utveckla några år under korrekt lagring.

Aroma

Grøn frugt
Citrus frugt
Urtet
Fad

Facts

Sötma:
Tør
Aciditet:
Høj
Kropp:
Medium
Smakprofil:
Område:
Distrikt:
Årgång:
2022
Storlek:
750 ml
Odling:
Konventionell
Alkohol %:
13,50
Passar till:
Ljus fisk

Serving tips

Fet fisk
Ljus fisk

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.