Chispas Apasionante 2020

99.00 kr.

Chispas Apasionante 2020

Chispas Apasionante 2020

Kropp Fyldig
Aciditet Lav
Sötma Halvtør

Aroma

Röd frukt
Mörk frukt
Torkad/kokt frukt

Om produkten

Är du ute efter en rik, fruktig och intensiv rödvin som är en njutning att dricka med massor av fyllig frukt och en sammetlen känsla, då har du kommit rätt. Här får extra mogna druvor från Carieña-området en italiensk touch, där druvorna får torka efter skörden för att ge vinet mer kraft och intensitet. Det resulterar i en fyllig och söt smak, och en vin som är solmogen och balanserad. Spansk smak på italienskt vis. Servera vid 16-18°C i vanliga rödvinsglas. Passar bra till kraftiga kötträtter eller bara som ett glas vin i trevligt sällskap.

Aroma

Röd frukt
Mörk frukt
Torkad/kokt frukt

Facts

Tannin:
Lav
Sötma:
Halvtør
Aciditet:
Lav
Kropp:
Fyldig
Smakprofil:
Årgång:
2019
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
13,50
Korkvariant:
Skruvlock
Druvor:
Garnacha 20%
Serveringstemperatur:
16-18°C

Serving tips

Fjäderfä
Mörkt kött

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.