Chateau Minuty, Minuty M Cotes de Provence Rosé 2023

219.00 kr.

Chateau Minuty, Minuty M Cotes de Provence Rosé 2023

Chateau Minuty, Minuty M Cotes de Provence Rosé 2023

Vår utvärdering

Noter av röd frukt dominerar näsan. Smaken är girig och rund med krispig frukt. En lätt sötma dämpar dess livlighet. En introduktion till uttrycket av Provence rosé.

Cuvée Minuty M Rosé är ett vin för alla tillfällen. Servera mellan 8-10°, på terrassen eller vid poolen, med oliver eller någon form av aperitif: tapas, taramas, kex, wasabiärter, grönsakschips. Även sommarsallader som den klassiska tomatmozzan eller sallad niçoise. Fisk och skaldjur som små skaldjur, räkor och räkor. Mellanmål förrätter.

Om produkten

Minuty M-druvorna är koncentrerade från Provence och är utvalda i den renaste Minuty-stilen. En kombination av friskhet, respekt för frukt och smakintensitet.

Minuty M är cuvéen som speglar Provence och Minuty-stilen. Provence genom sitt urval från alla terroirer av appellationen, från havet till inlandet, via Sainte-Victoire. Provence i form av flaskan, med en strömlinjeformad design 2014, men som uppfanns och designades redan på 60-talet av Monique Farnet, mamma till Jean-Etienne och François Matton. Denna revolutionerande flaskform antogs sedan av hela regionen, vilket visar hur mycket Matton-Farnet-familjen alltid har varit en stor aktör inom Provence-viner.

Serving tips

Aperitif
Fet fisk
Ljus fisk
Mys- & Balkongvin
Skaldjur

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.