Champagne Vilmart & Cie, Grand Cellier Premier Cru Magnum

1,499.00 kr.

Champagne Vilmart & Cie, Grand Cellier Premier Cru Magnum

Champagne Vilmart & Cie, Grand Cellier Premier Cru Magnum

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk
Ljust kött
Skaldjur

Om produkten

Den bleka citronskuggan med gyllene och gröna höjdpunkter är glänsande och lysande. Detta vin utvecklar en fin, elegant och långsmakande mousse.

På den första näsan avslöjar vinet aromer av vita blommor (kaprifol, lila), citrusnoter samt färskt smör och grädde. Efter en tid i glaset, vanligtvis med en temperaturökning, utstrålar denna Champagne ett annat spektrum av aromer. Vinet avslöjar kryddiga toner av ingefära, citrongräs, som fram till dess var intet ont anande. Den vackra syrakvalitet (närvarande under hela provsmakningen) är särskilt anmärkningsvärd. Vinets ärliga vinosity (rundhet och alkohol) ger ett intryck av styrka och friskhet. Vinet verkar både brett men tätt. Dessa olika känslor ger ett rent, krämigt och silkeslen texturerat vin.

Ytan är ren, något mineral och lång. Den sista aromen är grapefrukten. Intrycket kommer att komma ihåg som ett harmoniskt, hälsosamt och levande vin.

Detta vin passar bra till mjuka och krämiga måltider i konsistens. Fisk som sula eller piggvar med mild sås, fina kräftdjur som räkor eller ostron rekommenderas. Denna champagne kan också smakas för aperitif.

Anbefalinger

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden: Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer: Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).