Champagne Locret-Lachaud, Champagne de l'Abbatiale Brut 1. Cru

549.00 kr.
Bliv medlem
Earn 5% on all purchases

Champagne Locret-Lachaud, Champagne de l'Abbatiale Brut 1. Cru

Champagne Locret-Lachaud, Champagne de l'Abbatiale Brut 1. Cru

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk
Skaldjur

Om produkten

Vackert tätt skum och fina små ihållande pärlor. Trots de 48 månaderna i flaskan fortfarande trevligt till den lätt blommande fruktiga sidan med både äpplen och fin mogen citrus och sedan en rund munkänsla, gott smakdjup och snygga rostade aromer som fulländar upplevelsen av gediget hantverk från Charlotte Locret.

Det finns siffror på jäsning i en blandning av fat, betong och rostfritt stål utan främmande jäststammar och med full malolaktisk jäsning innan vinerna från årets skörd blandas med upp till 25 % från de 2 föregående åren till den avslutande cuvéen. Därefter följer den förnyade jäsningen på flaskorna och mognaden i 48 månader tillsammans med jästresterna fram till degorement och en dosering på 8-9 gram per. liter.

Andra populära produkter

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden: Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer: Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).