Champagne Duntze, Légende Demi-Sec

449.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Demi-Sec är den perfekta söta champagnen som balanserar både syra och sötma till perfektion. Duntze Demi-Sec visar toner av persikor, honung och bakade äpplen med en fin syra som bakkant och sötma vilket gör den extremt inbjudande.

Champagnehuset Duntze skiljer sig på flera sätt från andra champagnehus, men en sak är helt annorlunda här: till skillnad från de flesta andra hus blandar du inte druvor från olika jordtyper trots att druvorna är desamma. Man tar således inte pinot noir från en jordtyp och blandar inte med pinot noir från en annan jordtyp. På detta sätt representerar vinerna olika jordtyper.

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden: Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer: Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).

Andre populære produkter