Castello Vicchiomaggio, San Jacopo Il Santo

249.00 kr.

Castello Vicchiomaggio, San Jacopo Il Santo

Castello Vicchiomaggio, San Jacopo Il Santo

Om produkten

VinSanto är det klassiska italienska dessertvinet gjort på torkade druvor. Vin Santo är bland Italiens och särskilt Toscanas högst värderade viner och de gyllene dropparna produceras på nästan alla vingårdar i regionen

Vicchiomaggios Il Santo är en klassisk Vin Santo-stil. Traditionellt toskanskt dessertvin med söta aromer av vanilj, honung och rostad mandel som leder dig till rika och söta smaker.

I smaken är den rik på söt apelsin, fikon och aprikos, vilket balanseras på bästa sätt av den underliggande syran som ger friskhet och elegans till helhetsupplevelsen

Serving tips

Söta desserter
Friska desserter
Frukt & Nötter

Anbefalinger

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden Hela världen.
Druvor & typer Gewurztraminer, Riesling och Muscat.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.