Castello Vicchiomaggio, Ripa delle Mandorle Bianco 2023

179.00 kr.

Castello Vicchiomaggio, Ripa delle Mandorle Bianco 2023

Castello Vicchiomaggio, Ripa delle Mandorle Bianco 2023

Om produkten

Ripa delle Mandorle är resultatet av blandningen av den klassiska toskanska druvsorten Trebbiano, med en liten del Chardonnay, som ger lite extra fyllighet till vinet. Det är en frisk och lätt vin, som med fräschör och härlig doft är den perfekta följeslagaren till sommarköket. Med en klar, ljus gyllengrön färg får du först en behaglig blommig doft och en fruktig textur i näsan, med toner av banan och persika, och smaken domineras av gröna äpplen och stenfrukt, som elegant kombinerar sig och avslutas med en fräsch finish.

Serving tips

Ljus fisk
Vegetariska rätter
Mys- & Balkongvin
Risotto
Skaldjur
Sushi

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.