Calera, Selleck Pinot Noir 2017

999.00 kr.

Calera, Selleck Pinot Noir 2017

Calera, Selleck Pinot Noir 2017

Om produkten

Caleras Mt. Harlan Vineyards ligger i Gavilan Mountains 40 miles öster om Monterey Bay. Platsen valdes för sin kalkstensjord och idealiska klimat. Med en genomsnittlig höjd på 2 200 fot är det bland de högsta och vackraste vingårdarna i Kalifornien.

100% Pinot Noir lagrad 18 månader i 100% fransk ek 30% ny, 70% begagnade fat

Uppvisar kraften och balansen som gör 1975 års Pinot Noir-planteringar på Selleck Vineyard så anmärkningsvärda. Detta underbara vin erbjuder levande aromer av granatäpple, hallon och körsbär tillsammans med en hint av sött sadelläder. På gommen är det ljust och vackert syradrivet, med en energisk munkänsla som leder vinet till en lång, överdådig finish.

Serving tips

Fjäderfä
Fjäderfä på grillen
Ljust kött
Mörkt kött
Viltfågel

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.