Bischöfliche Weingüter Trier, Ürziger Würzgarten Riesling Kabinett 2020

279.00 kr.

Bischöfliche Weingüter Trier, Ürziger Würzgarten Riesling Kabinett 2020

Bischöfliche Weingüter Trier, Ürziger Würzgarten Riesling Kabinett 2020

Vår utvärdering

Bischöfliche Weingüter Trier Ürziger Würzgarten Riesling Kabinett  - en vin, talaren för sig själv med en enkel och ärlig elegans. Vid öppning av flaskan mötes du en subtil doft av fersken och citrus, åtföljd av lette blomsternoter. Tack för den välkända Ürziger Würzgarten ger vinen en karakterfuld og dyb smag.

Om produkten

Vinen byder på en bekväm balans mellan frisk syre och frugtighed. Smagen dominerar en modern citrustoner, saftig æbler och snert en mineralnyans. Krydderierne, som är typiskt för röd skifer, kommer till udtryk i vinen, stimulerende, frisk och frugtigt. Fint krydret mineralitet, saftiga sparsamma aromer på fersken och abrikos i buketter. Med en skåpklassificering kan det ses från nyde och lutningsbordet i en tillgänglig upplevelse uden at gå på kompromisser med dess karaktär.

Episcopal Wineries Trier, Ürziger Würzgarten Riesling Kabinett, han inte kun en vin, men en enkel glädje, de afspejler dedikationer til handværket. Varje slurk är en stilla hyldest till Moseldalens unika terroir, och viner erbjuder en bekväm resa genom en värld av enkla fornøjelser.

93 Point Robert Parker, The Wine Enthusiast
"Mosel Riesling Kabinett Ürziger Würzgarten från 2020 är fortfarande reduktiv på den klara, mycket eleganta men illaluktande näsan och öppnar sig med exakt och kryddig, järntonad ljus frukt som är typisk för denna spektakulära cru. Pikant och spetsig i gommen, detta är en livlig mun -fyllande och mycket delikat lätt Würzgarten Kabinett med vatten istället för koncentrerad frukt. Vinet har grepp och salt och är torrt på finishen som smakar mycket mindre sött än analytiska figurer skulle få dig att tro. Detta är en klassisk Würzgarten Kabinett med fin, saliverande grepp och salthalt. Fantastiskt. 8 % angiven alkohol, 47,4 gram restsocker. Naturkork. Smakade från AP 152 21 i november 2021."

Serving tips

Friska desserter
Fet fisk
Ljus fisk
Fjäderfä
Kryddstark mat
Skaldjur
Sushi

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden Hela världen.
Druvor & typer Gewurztraminer, Riesling och Muscat.