Bischöfliche Weingüter Trier Dhroner Hofberger Riesling Spätlese 2017

299.00 kr.

Bischöfliche Weingüter Trier Dhroner Hofberger Riesling Spätlese 2017

Bischöfliche Weingüter Trier Dhroner Hofberger Riesling Spätlese 2017

Om produkten

En klassisk Spätlese Mosel Riesling: Syran spelar bra med restsötman och citrusnoterna. Trots restsötman är vinet superlivligt och uppfriskande, vilket också framhävs av den låga alkoholhalten.

Singelvingården Dhroner Hofberger ligger i en sidodal vid Mosel och är fortfarande helt söderläge. Jorden består av hårt vittrad grå skiffer.

Druvorna är utvalda genom mycket selektiv skörd, skonsam druvbearbetning och jäsning i Moseltønder utgör grunden för alla Bishöfliches enfältsrieslingar. Jäsningen varar till augusti/september året efter skörd, vilket skapar en perfekt harmoni i vinet

Århundraden av erfarenhet av vinodling, tillsammans med mycket manuellt arbete av människor med känsla för natur, jordmån, väder, vin och Riesling, bildar ramarna för resultatet: förstklassiga viner med kvalitet och stil!

Serving tips

Aperitif
Friska desserter
Fet fisk
Ljus fisk
Fjäderfä
Kryddstark mat
Mild ost

Anbefalinger

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden Hela världen.
Druvor & typer Gewurztraminer, Riesling och Muscat.