Azelia, Barolo Cerretta 2019

1,299.00 kr.

Azelia, Barolo Cerretta 2019

Azelia, Barolo Cerretta 2019

Serving tips

Biff på grillen
Mörkt kött
Kraftig ost
Vilt

Om produkten

En extraordinär ny release från Azelia. Druvorna kommer från vinstockar som valts ut av Luigi och hans far Lorenzo och produceras genom massurval från de bästa växterna i Cru Bricco Fiasco.

Släpptes för första gången någonsin 2020. Cerretta-vingården har varit en del av familjen i nästan 30 år. Luigi har alltid haft en stark önskan att producera denna Barolo som en Cru, men vinstockarna var för unga. Nu är väntan över och därför kan detta vin avnjutas!

En explosiv energi från Serralunga d'Alba med nåd och kraft. Svarta körsbär, vilda bär och plommon med mentol, salvia och saltvatten. Ren och utmärkt

Barolo Cerretta, med tanke på uthållighet och viljestyrka i 5 generationer, är dedikerad till vingårdens hundra år.

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.