Antoine Sunier, Beaujolais Village 'Gamay Poursuite' 2022

289.00 kr.

Antoine Sunier, Beaujolais Village 'Gamay Poursuite' 2022

category label Eko

Antoine Sunier, Beaujolais Village 'Gamay Poursuite' 2022

Vår utvärdering

Beaujolais Villages i en fräsch, levande och lätt funky stil - Antoines viner är moderna och lättillgängliga men verkligen seriösa. Gamay Poursuite är inget undantag - men skapat för att vara elegant och avslappnat.

Om produkten

Druvorna kommer främst från Antoine Suniers parceller i Regnie och genomgår en klassisk Beaujolais-vinifiering med 'maceration carbonic'. Vinet är fyllt med karaktäristisk fruktighet, men Antoine använder hela klasar vilket ger en viss motvikt. Fräschören betonas ytterligare av lagring i cementkar - här finns ingen överväldigande fatighet, utan ren, uppfriskande och läcker sommarrödvin som gärna serveras lite halvkylt.

Serving tips

Aperitif
Fjäderfä
Ljust kött
Tapas

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.