Yering Station, Chardonnay 2022

349.00 kr.

Yering Station, Chardonnay 2022

Yering Station, Chardonnay 2022

Vår utvärdering

100% Chardonnay från vingårdar i Yarra Valley, som har mognat 9 månader i franska ekfat. Vinet har en läcker doft av t.ex. persika och päron med en krämig notera cashewnötter från fat åldrande och en underliggande friskhet av citrusfrukter. Smaken är rik på nyanser av stenfrukt med en fin komplimang av vanilj från ek. Vinet avslutar ren och fräsch med en fin syra.

Om produkten

100% Chardonnay från vingårdar i Yarra Valley, som har mognat 9 månader i franska ekfat. Vinet har en läcker doft av t.ex. persika och päron med en krämig notera cashewnötter från fat åldrande och en underliggande friskhet av citrusfrukter. Smaken är rik på nyanser av stenfrukt med en fin komplimang av vanilj från ek. Vinet avslutar ren och fräsch med en fin syra. Vinet passar till sallader, rätter med fisk och skaldjur och milt kryddade rätter med vitt kött. Vi rekommenderar att servera vinet med 7-9 grader.

Serving tips

Fet fisk
Skaldjur

Anbefalinger

Orange viner

Fet & fyllig
Viner med en mjuk och krämig munkänsla och överdådig stil där syran är låg och friskheten sekundär. Fet, krämig, vulgär, tropisk och mogen i stilen. Servera vinerna med fisk- och fjäderfärätter med grädde/smörbaserade såser. Orange viner kommer vanligtvis från vinområden med mycket sol och värme.
Aromer Ananas, mango, banan, persikor, mandariner, gula äpplen, citroner, majs, vanilj, kokos, smör och yoghurt.
Vinområden Kalifornien, Australien, Syditalien och Spanien.
Druvor & typer Chardonnay, malvasia och viognier.