Weingut von Othegraven, VO Riesling Feinherb 2020

199.00 kr.

Weingut von Othegraven, VO Riesling Feinherb 2020

Weingut von Othegraven, VO Riesling Feinherb 2020

Om produkten

Von Othegraven VO Riesling Feinherb är ett halvtorrt, charmigt och läckert vin tillverkat av handskördade druvor från flera av de brantaste vingårdarna i Mosel. För jäsning använder von Othegraven endast jäst som redan finns på druvorna, och den korta lagringen sker uteslutande i rostfria tankar.

Detta ger vinet en upprätt, saftig och mineralisk stil med färska citrusfrukter, äpplen, päron, blommor och flinta. På tungan bidrar restsockret på 30 g / l med en känslig sötma, medan den höga syran ger balans i fallen - snyggt åtföljd av lätt saltade, mineraliska känslor i den aromatiska eftersmaken.

Som dagens utvalda vin att njuta av på terrassen är detta ett fantastiskt val, helst tillsammans med sommarens färska frukter och salta snacks på sidan. Dessutom är Riesling Feinherb perfekt för ceviche med vit fisk, mango och lite chili eller för kryddiga vegetariska thailändska rätter. Servera vid 7-9 grader eller lägg det i källaren fram till 2030.

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk
Vegetariska rätter
Mys- & Balkongvin
Skaldjur

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.