Weingut von Othegraven, Riesling Herrenberg Kabinett 2019

349.00 kr.

Weingut von Othegraven, Riesling Herrenberg Kabinett 2019

Weingut von Othegraven, Riesling Herrenberg Kabinett 2019

Om produkten

Weingut von Othegraven, Riesling Herrenberg Kabinett är en halvtorr, saftig, kraftfull och komplex Riesling från VDP Erste Lage-fältet på Herrenbergs söderläge sluttning väster om Saarfloden i Mosel. Den speciella skiffer typen "Devon" inbjuder här med värme och mineralitet till druvorna som skördats för hand och naturligt fermenteras i rostfria tankar för att odla den mest känsliga versionen av denna aromatiska druvsort.

I näsan resulterar det i en elegant och subtil men också komplex doft av gula stenfrukter, ananas, grapefrukt, citronskal, blomfält och krossade stenar. Smaken är samtidigt lätt lugnande och koncentrerad med en skarp och livlig syra, en liten bitterhet och ändå ett underbart rent fokus hela vägen genom den långa och känsliga eftersmaken.

Herrenberg är ett fantastiskt vin både i sin ungdom och på lång sikt, och det förtjänar att vara full med bästa möjliga ingredienser. Prova till exempel. för hummertermidor, paella med skaldjur, hudstekt vit fisk serverad med surt och sött eller till kryddiga rätter från Sydostasien. Vi rekommenderar servering vid 8-10 grader.

 

Serving tips

Fisk på grillen
Fet fisk
Ljus fisk
Kryddstark mat
Skaldjur

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden Hela världen.
Druvor & typer Gewurztraminer, Riesling och Muscat.