Weingut Hajszan-Neumann, Gemischter Satz Orange NATUR 2019

449.00 kr.

Weingut Hajszan-Neumann, Gemischter Satz Orange NATUR 2019

Weingut Hajszan-Neumann, Gemischter Satz Orange NATUR 2019

Serving tips

Aperitif
Skaldjur
Fläskkött
Tapas

Vår utvärdering

Trots 5 månader med druvskalen är vinet inte direkt tanniskt, påstås eftersom stjälkarna och kärnorna inte ingick i ekvationen. Istället sätter orangeringen bara extra push till de blommiga tonerna och den aromatiska finess, precis som det förmodligen också bidrar till vinets saftiga salta struktur. Vinet gynnas av en skonsam dekantering som öppnar upp för vinets nästan tydliga uttryck, och dess tilltänkta upplevelse.

Om produkten

Trots 5 månader med druvskalen är vinet inte direkt tanniskt, påstås eftersom stjälkarna och kärnorna inte ingick i ekvationen. Istället sätter orangeringen bara extra push till de blommiga tonerna och den aromatiska finess, precis som det förmodligen också bidrar till vinets saftiga salta struktur. Vinet gynnas av en skonsam dekantering som öppnar upp för vinets nästan tydliga uttryck, och dess tilltänkta upplevelse.

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.