Weingut Fußer, Riesling Trocken 2022

179.00 kr.

Weingut Fußer, Riesling Trocken 2022

category label Eko

Weingut Fußer, Riesling Trocken 2022

Vår utvärdering

Harmonisk och autentisk Pfalz riesling, innan dofter av tropiska frukter, persikor och solmogna citroner tillsammans för ett sant och mycket framgångsrikt vin. Vinrankans syra ger ryggrad och karaktär tillsammans med aromerna och ger en gedigen smakupplevelse. Perfekt till lättare fiskrätter, skaldjur eller sallader.

Om produkten

Druvorna till Fußers Riesling Trocken kommer från platsen i Deidesheim, Ruppertsberg och Niederkirchen. Oftast vill han ha förplockade eller andra paket från vingårdens topplägen. Vingårdarna planterades i slutet av 1990-talet och han byggde på röd sandsten, kalkhaltig märgel och löss. Att odla vinstockarna främjar biodynamiken. Du kommer att kunna se den i dina händer i mitten av september. Detta följs av komplett druvpressning och jäsning med vingårdens egen jäst i stacktankar, innan vinet åldras till juni året därpå. Det filtreras sedan försiktigt med cellulosa och lite svavel tillsattes.

Riesling Trocken från Georg Fußer är ljusgul till färgen med gröna reflexer i glaset. Doften av vingårdspersika, fullt mogna citrusfrukter och lummiga toner. Syran är närvarande i gommen, men mycket väl integrerad och aptitretande. Denna bas-riesling från Pfalz är en bra allround - fungerar så länge den förvaras i en mängd olika, den går även utmärkt att dricka.

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk
Mild ost
Skaldjur

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.