Weinberghof Fritsch, Riesling Wagram 2019

219.00 kr.

Weinberghof Fritsch, Riesling Wagram 2019

category label Eko

Weinberghof Fritsch, Riesling Wagram 2019

Om produkten

Uppfriskande, torr och fruktig Riesling som lockar med sin stora doft. Vackert citronfärgat i glaset, med en härlig doft av gula päron, aprikos, akacia och färska sommarblommor. Lev på tungan, med massor av klassisk Riesling-frukt, kompletterad med en knivskarp syra och mineralitet. Gyllene stenfrukter, färska örtblad och lime, kompletterat med blomsterhonung och fina tropiska frukttoner. En saftig och varaktig final, där den oemotståndliga fruktsyran sticker de rätta platserna på tungan. Ett fantastiskt matvänligt vin som omfattar allt från ceviche till lättare portioner av lätt fjäderfä.

Serving tips

Fet fisk
Ljus fisk
Skaldjur

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.