Vins del Massis AO Macizo 2013

279.00 kr.

Vins del Massis AO Macizo 2013

Vins del Massis AO Macizo 2013

Vår utvärdering

Doften har läckra toner av äpple, päron, persika och mineraler. Smaken är fyllig med lätta inslag av cederträ, som återkommer i eftersmaken.

Om produkten

Grunden för projektet lades när Belen Sanchez bjöd Benjamin Romeo och Fernandez Bengoa ner till sitt hemland region Massis del Garraf att visa dem vad hon ansåg var en enorm outnyttjad potential för produktion av vita viner i världen. Egentligen både Benjamin och Fernandez övertygade under sitt första besök, men det skulle ta ytterligare två år att hitta rätt paket före 2008 verkligen började. Idén började dra nytta av de lokala druvor, som man skulle kombinera fullhet Grenache med syra från xarello. Xarello kommer från de tre tomter. El Pou och El Badell, som ligger i byn Olesa de Bones Wall och La Vinya Petite, som ligger med sina ca 80 år gamla vinstockar strax ovanför staden på några av områdets högsta vingårdar. Grenache kommer från ett litet paket som heter Terra Alta, som består av sex norr / nordost läge terrasser. Jorden är främst kalksten, som fungerar som en stor svamp som behåller regnvatten vid behov och levererar den igen när det behövs. På detta sätt, finns det en konstant optimal reglering av den våta till vinstockar.

Serving tips

Fet fisk
Fjäderfä
Ljust kött
Mild ost

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.