Vinos del Viento, Moscatel de Alejandria Amber Orange

219.00 kr.
Bliv medlem
Earn 5% on all purchases

Vinos del Viento, Moscatel de Alejandria Amber Orange

Vinos del Viento, Moscatel de Alejandria Amber Orange

Serving tips

Aperitif
Fjäderfä
Sushi
Tapas

Om produkten

Härlig lökskalsfärg, nästan som en solnedgångsdimma, och som väntat när familjen Moscatel är iscensatt mycket intensiva primära aromer av vita blommor, litchi, mirabeller och kvitten. Den är saftig, torr och uppfriskande i munnen med stenfrukter, färsk citrus och en lätt aromatisk men inte riktig sötma från Moscatel. Som apelsinvin till den milda och skrämmande sidan påstås för att druvkärnorna och stjälkarna inte har fått leka med.

Druvorna skördas i gryningen för att bevara fräschören och efter en anslagning av klasarna nere framför den lilla hyrda källaren i Pozuelo de Aragón, tas stjälkarna bort manuellt innan pressning. Det har jäst utan främmande jäststammar i temperaturkontrollerat rostfritt stål och det unga vinet har fått dra färg, arom och substans från skalen i 2 månader innan det mognas ytterligare ensamt i ytterligare 2 månader.

Det buteljeras sedan utan förtydligande, utan filtrering, med mycket återhållsam användning av sulfiter och för att understryka de bakomliggande önskemålen om hållbarhet är det lätta flaskor, återvunnet papper med miljövänligt tryck på etiketterna, granulerade korkar och slutligen välja bort metall och plast kapsyler som dekoration.flaskorna.

Andra populära produkter

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.